TIPS PÅ STUDENTDEKORATIONER

När man kikar runt på alla bloggar såhär års så är det många som tipsar om studentklänningar och balklänningar, vilket blir ganska tråkigt i längden. Jag har aldrig sett någon som tipsat om utsmyckning av studenttältet/lokalen. Somliga bryr sig säkert inte så mycket utan nöjer sig med blåa och gula ballonger och lite serpentiner. Tänkte därför ge er lite mer kreativa tips på utsmyckning vad gäller tält/lokal och dukning.

När jag tog studenten körde vi såklart på vitt och blått, det är ju en självklarhet för mig när det är student att ha Sveriges färger. Vi körde på små bollar i taket, svenska flaggor utmed väggarna och blå och rosa blommor i små vaser utmed borden. I taket hade pappa tillverkat egen belysning i form av två plankor som satts ihop och sedan hade vi fäst små lampor i varje ände och dekorerat dem med björkris. Sen hade vi såklart ballonger och serpentiner i mängder.

Vill man inte ha de klassiska gula och blå färgerna så tycker jag även att man kan använda sig av andra färger också. Hade jag inte valt de klassiska studentfärgerna hade jag förmodligen haft vitt, rosa och träfärger. Jag tycker dekoration är väldigt viktigt för att man ska få fram känslan. En studentskiva ska kännas välkomnande och mer än gärna mysig. Mycket somrig mat, somriga blommor, gärna egen plockade och somrig bål.

Allt som oftast har man ju någon slags välkomstdrink eller bål. På min student hade vi en drink som heter Ragnar som vi gjorde till en bål. En bål med svart vinbärs vodka, fruktsoda och lime, sen såklart en alkoholfri. Bålen har vi haft på alla studenter i familjen så den är en riktig Kaisson klassiker. Det jag ville komma till med bilderna ovan är att man kan göra de till en rolig sak. Att man själv får tappa upp bålen från en kran eller att man "dekorerar" sin drink eller sitt bubbel. Glöm inte att snacks är uppskattat!

Sist men inte minst och jag önskar att jag kom på det när jag tog studenten. En gästbok och en hashtag på Instagram. Gästboken kan man göra på många sätt. Man kan skriva på en lapp och lägga i en låda och skriva några kloka ord eller något roligt minne man har med studenten. Ett annat roligt alternativ är att ha en polaroid kamera där alla får ta en bild på sig själva och klistra in i en bok och skriva ett par meningar till studenten. Sen där den hashtagen på Instagram, #sannasstudent #kaissontarstudenten osv osv. Samla alla bilder från studenten på ett och samma ställe så alla kan se din fantastiska dag!

Tips på butiker som säljer dekorationer:
myperfectday.se - En hel del guld och silver, konfetti och glitter.
partyhallen.se & partykungen.se - Klassiska studentdetaljer i blått och gult.

Om man är ute i god tid hade jag även kunnat tipsa om Ebay och Aliexpress. Lite mer annorlunda dekorationer till ett mycket billigare pris.

Gillar

Kommentarer